To ma proste baví, či čítam Tvoje príspevky, alebo odpoveď priamo mne, nič sa nemení, ten vnútorný úsmev sa Ti podarí vyčariť vždy, takže si autentický a to je fajn.
/Aby nedošlo k omylu , z hľadiska veku som starý páprda-skoro 50, a orientácia na baby, hoci už niekedy ani neviem prečo /
mám za sebou jednu 10 kterou jsem přerušil vánoční návratovkou půlkilo bramborovýho salátu a tři řízky
si ešte o pár dní lepší, ako ja, takže super, akurát v rámci Tvojho netradičného poňatia návratovky sa chcem spýtať, čo na to Tvoje obličky, keďže základná otázka, či sa Ti to vôbec podarilo prežiť, je evidentne neaktuálna .
ale to co po mně chceš je nesplnitelný, vždyt to vlákno potíže v duchovním vývoji člověka má 585 reakcí,
to jsem ochotnej radši 585 dní hladovět, než to všechno přečíst
za pokus to stálo, mne to pripadalo tak atraktívne/i keď som to sledoval online, takže to bolo jednoduchšie/, že všetky ostatné činnosti, ako napr. zarábať na chlieb, a pod. boli vtedy len stratou času, pretože som to nasával ako alkoholik rum. Prečítal som predtým hory ezot.literatúry, ale tu boli návody praxovať tak, že som jednoducho chcel skúšať. A dávalo to zmyseľ - čistiť telo, aby som vôbec mohol nejakú prax na poli rozvíjania vnútorných zmyslov skúšať.
podle mě je půst jednoduchá pomůcka....k očistě fyzikého těla,....což automaticky vede i k k očistě energetického těla (čakry atd)
Takže zase len klobúk dole-plné a výstižné pochopenie podstaty pôstu, nie je čo riešiť. Kto pôstil vie, ako šramot fyziologických pochodov tela nedovoľuje ani len pokus o meditáciu, a ako krásne sa žije, keď je telo v pôstnom kľude a čo všetko sa pri tom dá skúšať a "zažiť" sám v sebe.
Meditace není koncenterace. V koncentraci je nějaké já, které se koncentruje, a nějaký objekt na který se koncentruje.
Ja som sa to naučil cez Pavla/diskusiu v uvedených vláknach pust/ ináč, a to som si pred tým, než som sa s pust.cz stretol, myslel, že o meditácii niečo viem. Dnes si myslím, že som vedel prd, a len som míňal peniaze na rôzne kurzy, kde ma nenaučili nič podstatné, hoci sme akože meditovali vkuse-ale to presne korešponduje s tým, čím si ma zaujal, keď si napr.použil príklad o hľadaní okuliarov na nose v súvislosti s duchovným rozvojom. A nutné poznamenať, že samozrejme, bez toho nič, by som nemohol oceniť to "niečo", čo prišlo potom, keďže som vedel porovnať niečo s "ničím". Meditáciou/ale tou,. ktorú Ty ponímaš ako úrovňovo nižšiu- keďže pozorovať samú pozornosť je pre mňa nepredstaviteľné, to je ako povedať, že pozorujem Boha/ navyšuješ energiu, ktorú potom použiješ v koncentrácii na konkrétnu duchovnú prax, ktorou nie je v podstate nič iné, len rozvíjanie vnútorných zmyslov, ktoré potrebuješ na to, aby si podnikal výlety do svojej domoviny/duchovnej ríše-astrálu...- a nech si každý dosadí svoje synonymum/, čím zvyšuješ svoj potenciál v precvičovaní 3I-inšpirácie, imaginácie a intuície. Mimochodom-Tvoja tabuľka je z môjho pohľadu vynikajúca, ak si ju vyprodukoval sám, svedčí to o veľkom stupni vnútorného vhľadu, čo je tiež nie nič iné/podľa mňa/ ako dôkaz zvládania učiva 3I. Takže pre mňa je meditácia, ako spôsob duchovnej praxe po tom, čo som vycical z "učenia Pavlovho"/ten by ma bil... , a pre seba spracoval, vlastne neustále prepínanie medzi meditovaním/naberaním energie, alebo zvyšovaním koncentrácie "duchovna"/ a použitím tejto energie na koncentráciu na úkony v duchovne, čím sa energia vybije a idem do meditácie a po nabití do koncentrácie a tak stále dokola. A keďže meditačný skok v naberaní energie nie je možný bez čistého tela, tak základom je pôst a toto je kolotoč, v ktorom sa pohybujem, keďže breatharián/čo by Ti hrozilo po tých 500 a viac dňoch pôstovania /nie je zatiaľ moja cesta, lebo svoje telo na určité činnosti /dosahovanie rozkoše/ používam mimoriadne rád.