teo píše:Ahoj, v jedné inspirativní knize pro rozvoj osobnosti, čtu o tom jak je pozitivní nečekaně nějak potěšit partnerku / manželku nějakou maličkostí, ať třeba nějakou kytkou, věcí nebo večeří v zajímavé restouraci apod... .
Mě osobně by se takovýto vzah líbil, kdyby jsem se bez očekávání náhodně něčím takovým "těšili".
Jednou z mých obav dlouhodobého vztahu je, že "zevšední" a časem sklouzne k spíše k "přátelství". Proto hledám řešení... nenucené, ale radostné!
Znáte někoho nebo máte vy sami dojmy z takovýchto pozorností? Napište pár postřehů
Díky za inspiraci
Jana píše:Určitě nejvíc tu pravou, která by mohla být Tvým opravdovým potěšením, potěšíš svým potěšením z ní. Ta nepravá se dá potěšit drahým šperkem, autem a jinými věcnými dary.
Petr píše:Jana píše:Určitě nejvíc tu pravou, která by mohla být Tvým opravdovým potěšením, potěšíš svým potěšením z ní. Ta nepravá se dá potěšit drahým šperkem, autem a jinými věcnými dary.
tak jak jste to krasne rozmotali, tak ja to zase zamotam
- I tu pravou potěšíme šperkem, autem (ouu jééé) a jinými věcnými dary.
- I tu nepravou potěšíme, tím že jsme potěšení z ní. Nebo to alespoň má v sobě ten potenciál..protože láska ho v sobě vždy má..
- I tu pravou tím, že jsme z ní potěšení nemusíme potěšit, pokud je zrovna, momentálně, dostatečně vzdálena ze svého Vortexu..
- Všechny, se kterými jsme se "dali dohromady", byly v té době ty pravé. Ze Zákona přitažlivosti to ani nejde jinak.
Petr píše:- Všechny, se kterými jsme se "dali dohromady", byly v té době ty pravé. Ze Zákona přitažlivosti to ani nejde jinak.
teo píše:Tak teď už to chápu. Hm... no tak teď bych jetšě neměl raději žádnou přitahovat. To bych chodil teď s takovou "zmatenou", co už netuší co je to láska
vostalpetr píše:ZA NÁŠ STAV LÁSKY NEBO NELÁSKY (NUDNÉHO STEREOTYPU) NEMŮŽE ANI NÁŠ PARTNER, ANI NÁŠ VZÁJEMNÝ VZTAH,
JEN MI SAMI,
POKUD MÁME LÁSKU A SVOBODU, MŮŽEME KLIDNĚ ŽÍT S KÝMKOLI A NIKDO NÁM TO NEMŮŽE VZÍT A ANI DÁT...
Jana píše:vostalpetr píše:ZA NÁŠ STAV LÁSKY NEBO NELÁSKY (NUDNÉHO STEREOTYPU) NEMŮŽE ANI NÁŠ PARTNER, ANI NÁŠ VZÁJEMNÝ VZTAH,
JEN MI SAMI,
POKUD MÁME LÁSKU A SVOBODU, MŮŽEME KLIDNĚ ŽÍT S KÝMKOLI A NIKDO NÁM TO NEMŮŽE VZÍT A ANI DÁT...
Tohle je tak krásně napsaný, že nebejt to velkejma písmenama, tak si myslím, že jsem to napsala já.
vostalpetr píše:Takže si každej může vybrat,
budto být chytrej a vědět co je dobrý a co zlý, a tím pádem také být zákonitě neštastnej, nebot každou chvíli je něco zlý a každou chvíli pak zase něco dobrý, to jste zase pak chvilku (třeba tři roky s jedním partnerem) štastní, aby jste pak zjistili, že jste vlastně neštastní,
nebo být blbej a vidět, že Všechno je láska...)
Petr píše:vostalpetr píše:Takže si každej může vybrat,
budto být chytrej a vědět co je dobrý a co zlý, a tím pádem také být zákonitě neštastnej, nebot každou chvíli je něco zlý a každou chvíli pak zase něco dobrý, to jste zase pak chvilku (třeba tři roky s jedním partnerem) štastní, aby jste pak zjistili, že jste vlastně neštastní,
nebo být blbej a vidět, že Všechno je láska...)
vzdy je tam jeste moznost naucit se pracovat s pozornosti , a je univerzalni pro vsechny skupiny (ne)zadajicich
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků