chrismajo píše:Co je to za film? Ako sa viem k nemu dostat? Dikes
Radek píše:
...buď lidi pochopili a milují to,
nebo to nepochopili a nenávidí to.
AlfaScorpii píše:Hodnocení na ČSFD jsou leckdy docela dobrým vtipem
Radek píše:ten druhý o kterém jsem psal já:
http://www.csfd.cz/film/116943-revolver/
vypadá to jako klasická gangsterka, ale má to velmi hlubokou myšlenku. Na komentářích je krásně vidět, že to buď lidi pochopili a milují to,
nebo to nepochopili a nenávidí to.
Radek píše:.......Jinak neviděli jste někdo film The Revolver od Guye Ritchieho? Je to asi nejvíce nedoceněný film co znám.
Díval jsem se na něj v době, kdy jsem četl knížky Eckharta Tolleho. A hodně to má s ním společného, nebudu prozrazovat víc.
Bylo to poprvé v životě, kdy jsem si nějaký film pustil ještě jednou, okamžitě potom, co jsem ho viděl poprvé.
AlfaScorpii píše:Tak jsem se taky podíval na Revolver a zřejmě se nepřidám ani do jedné ze skupiny <buď lidi pochopili a milují to>,
<nebo to nepochopili a nenávidí to>. Ten film je opravdu dobrý a ani se nedivím, že má na ČSFD tak nízké hodnocení, protože pro sériové hltače popcornových bijáků opravdu není.
Nicméně díky tomu vykladačskému závěru to vyzní jako klasická démonizace Ega. Ono je totiž hodně důležité pochopit, co to vlastně to ego je, které by se podle nejrůznějších duchovno teorií mělo ničit, protože jinak na Egu není vůbec nic špatného. Jinak to vede k takovým úvahám typu "Jak se mohu definitivně eliminovat" apod., jak to tady docela nedávno bylo v nějakém videu s Mooji
Kerry píše:Ahoj tak jsem viděla i ten Počátek - je to sice zajímavý a pěkně udělaný, ale s Abrahamem to moc nejde dohromady. To ten Revolver mi byl bližší, přestože také nevidím důvod vzdávat se svého ega - život se má žít naplno.
AlfaScorpii píše: Ono je totiž hodně důležité pochopit, co to vlastně to ego je, které by se podle nejrůznějších duchovno teorií mělo ničit, protože jinak na Egu není vůbec nic špatného. Jinak to vede k takovým úvahám typu "Jak se mohu definitivně eliminovat" apod., jak to tady docela nedávno bylo v nějakém videu s Mooji
Tohle si myslím že je nepochopení toho, co vlastně ego je. A o tom vlastně byl i ten film a o tom mluví Eckhart Tolle a o tom je i trošku Abraham.AlfaScorpii píše:"Jak se mohu definitivně eliminovat"
Radek píše:Jinak já si myslím, že bez ega nebo bez silného ega se dá život víc naplno než s egem a já osobně se ho moc rád vzdám. Ještě se mi to, bohužel, nepodařilo plně realizovat. Ego je podle mě hodně svazující činitel v životě lidském a kontroluje náš život, člověk s ním není opravdu svobodný. Ego se snaží jen soupeřit, porovnávat, povyšovat nad ostatnímí a spoustu jiných nepěkných věcí a s tím je spojená spousta neštěstí a zklamání. Taky je ego ve filmu Revolver prezentováno jako největší nepřítel člověka.
watta píše:tak TOHLE je podle mě naprostý nepochopení ega. nikoli to, cos psal předtím.
ale třeba máme každý jiné ego. třeba má někdo ego, kterého se musí zbavit, protože je to jeho největší nepřítel a cítí se s ním svázán. upřímnou soustrast.
watta píše:ještě bych ráda doplnila, že alespoň podle MÉHO pochopení Abrahama Abraham není ani zbla o nějakém hloupém odstraňování nějakého ega
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků