Popis: Při čtení této knihy se budeme muset vzdát analytického myšlení a svého falešného já, které je produktem naší mysli. Jasná a srozumitelná slova autora nás však zavedou k objevům, jako je možnost zbavit se duševní bolesti, najít vnitřní klid a hlubokou vnitřní radost. Mnozí z nás zjistí, že největší překážkou na cestě k tomuto poznání jsou partnerské vztahy, ale mohou být i branou k duchovnímu osvícení.
Popis: Stačí plně přijmout tento okamžik. Když to uděláte, nejdete hluboký vnitřní klid. Kniha vznikla na žádost mnoha čtenářů autorovy první knihy (Moc přítomného okamžiku) a obsahuje základní techniky meditace a cvičení přítomného okamžiku prezentované ve formátu přístupném pro každodenní použití.
Možná jsem měl tuto knihu uvést ještě před Novou Zemí, která je trošku obsáhlejší a komplexnější. Hlavní myšlenka této knihy "Žít v přítomném okamžiku" je jednoduchá na vysvětlení, ale zase o to náročnější na provedení, aspoň na to dlouhodobé

V praxi to vypadá tak, že velkou část času zaměstnáváme svou mysl právě tím, že řešíme svou minulost nebo budoucnost, ale přítomnost to jediné co je, tento okamžik, nám protéká mezi prsty. Jaký problém máme přímo teď, v tomto okamžiku?
Tím, že budeme žít více v TEĎ, tak se nám rozšíří vnímání celého světa, otevře se nám volný prostor, pro vnímání věcí, které jsme doteď míjeli...
Přítomný okamžik je právě brána pro spojení s naším vyšším já.

Na konec snad jen, že jsem si víc oblíbil tu pracovní knihu, je napsaná trošku jinak než ta hlavní kniha a víc mi vyhovovala.