AlfaScorpii píše:watta píše:shrnu to jednoduše odpovědí na tvou otázku - ano, myslím si, že kdo je nespokojený, může být šťastný. já jsem toho živým důkazem. na světě je spousta věcí, které mi nejsou po chuti - mnohdy doslova. jsem šťastná osoba. obojí se vzájemně nikterak nevylučuje. jsem tak šťastná, že mě to až naplňuje štěstím, jak. přesto pokud bych vytvářela "svět podle svého", vypadal by jinak. nevidím jediný důvod, proč by se to mělo vylučovat. narodila jsem se do takového světa, ne?
Aha, tak teď už Tě chápu. Já bych Tě sice stále definoval jako nešťastnou a mimo vortex, pakliže se zároveň zaměřuješ i na to, co se Ti nelíbí a s čím nejsi spokojená, ale samozřejmě Ti nechávám plnou svobodu definovat sama sebe, jak uznáš za vhodné

to by od tebe bylo milé, kdybys to opravdu dělal. ve skutečnosti si ale myslíš to, co píšeš předtím. jen ze sociálních důvodů říkáš něco jiného, než si myslíš. dělá to většina lidí, je to škoda. je vůbec škoda, že lidé soudí ostatní, a to navíc ještě podle sebe. právě to je strůjcem bytí mimo vortex. ale pochopitelně - všechno má svůj smysl. v každém případě nemůžeš napsat: už tě chápu

to zní spíš jako vtip, potom, co píšeš
na tvé doporučení jsem si tedy pustila abrahamovo "video", a v něm tedy abraham říká:
1/ že lidé si dokáží pokecat teoreticky o vortexu, hranicích a kontrastu na tomto světě, ale když na to přijde, tak jsou z toho vyplesklí, jako kdyby o tom nikdy neslyšeli
2/ že hitler ve vortexu nebyl (to je myslím mimo diskuzi)
3/ že hitler byl jinak vibračně nastavený (to je i můj názor)
4/ že vortex je výlučně lidská záležitost, funkční v rámci určitého vibračního nastavení
5/ co je méně rezistentní, než co jiného (například že pomsta je méně rezistentní než bezmocnost, hněv je méně rezistentní než pomsta, frustrace je méně rezistentní než hněv, a tak dále... )
6/ že uvnitř vortexu jsou různé stupně rezistence
7/ že vykonával činy, protože trpěl (to je asi taky mimo diskuzi, jde o to, že nikoli sebou, ale světem)
nepochopila jsem, proč jsem si ho měla pustit - takže proč, k čemu to mělo vést?
ještě bych ráda zmínila dvě věci:
1. abraham - je hezké se na něj odkazovat a inspirovat se jím, ale občas to opravdu vypadá, jako že abraham je bůh

takže - není, pochopitelně. je stejný jako my. pouze vidí věci z jiné, širší perspektivy.
2. hitler - v té celé naší diskuzi chybí jedna podstatná věc - a nemluví o tom ani abraham: žádná událost v tomto světě se netýká jenom jedné strany, jedné osoby. všechno, co se stalo, a co implikoval hitler, se vždy týkalo jednoho každého konkrétního člověka, který byl toho součástí. jeden každý takový člověk si tu samou situaci přitáhl do svého života.
3. ještě jednou hitler - sice to chápu, že právě on bývá prezentován jako největší lidská zrůda, ale tou v žádném případě není. existuje neuvěřitelná spousta lidí, kteří napáchali mnohem více zla, než on. pojmem zlo nyní myslím to, co za něj lidé obvykle považují - tedy lidské utrpení, strádání, smrti, masové smrti, manipulace, vězení, chudoba, hlad, degradace, nesvoboda a další.