Eva Nada píše:Tohle povídání a snaha o učení, promiň armine, mi připomíná román od Bulgakova Mistr a Markétka.
armin píše:Eva Nada píše:Tohle povídání a snaha o učení, promiň armine, mi připomíná román od Bulgakova Mistr a Markétka.
O učení se nesnažím. zkrátka mi to někdy ujede, když se zapomenu a soudím podle sebe, kdy já jsem a jsem byl vždy vděčný za každou dobrou radu či upozornění či upřímné vyjádření.
Skutečnost je ale taková, že většině lidí nějaké rady či upozornění vadí, protože mají nejspíš dojem, že se dotyčný nad ně povyšuje.
Tenhle problém jsem nikdy neměl.
A tak si to, jak si psala, většina lidí raději pos.... sami než podle někoho druhého.
A asi to tak má být, aby si to svoje prožili a prošli tím čím musí.
Eva Nada píše:Někdy méně je více...
Eva Nada píše:I ty, Brute?
No bystrejsi mozek a lepší paměť, čoveče, nevím, jestli to je to, co bych si nejvíce cenila
armin píše:Eva Nada píše:Tohle povídání a snaha o učení, promiň armine, mi připomíná román od Bulgakova Mistr a Markétka.
O učení se nesnažím. zkrátka mi to někdy ujede, když se zapomenu a soudím podle sebe, kdy já jsem a jsem byl vždy vděčný za každou dobrou radu či upozornění či upřímné vyjádření.
Skutečnost je ale taková, že většině lidí nějaké rady či upozornění vadí, protože mají nejspíš dojem, že se dotyčný nad ně povyšuje.
Tenhle problém jsem nikdy neměl.
A tak si to, jak si psala, většina lidí raději pos.... sami než podle někoho druhého.
A asi to tak má být, aby si to svoje prožili a prošli tím čím musí.
armin píše:
To je v pohodě. Co jsi "udělala" to jsi "udělala" a teď už je před tebou zásadní změna a k tomu je dobré si ještě přečíst a pochopit Bardo Thedol.
Abys věděla, do čeho jdeš.
Tedy jestli ti mohu něco poradit.
Alaja píše:armin píše:
To je v pohodě. Co jsi "udělala" to jsi "udělala" a teď už je před tebou zásadní změna a k tomu je dobré si ještě přečíst a pochopit Bardo Thedol.
Abys věděla, do čeho jdeš.
Tedy jestli ti mohu něco poradit.
Takže znovu, po x-té.....oblast dévů už mám za sebou (buddhistické nebe Tušita) ....odtud jsem se na zem zpět inkarnovala, abych našla savikalpu a nirvikalpu....a pak možná skončím v tom zlatém světle nirvikalpy, i když Bardo Thedol nabízí jako nejvyšší dosažení pouze bezbarvé světlo savikalpy... ...všimsisi toho?
armin píše:Přečetla, opsala, ale ještě úplně nepochopila.
Všude sleduješ jenom světla, samadhi. A pro samá světla a samadhi nevidíš, o čem to vlastně je. Takový mám z tebe dojem.
honzam píše:Je to páchání dobra. Ostatním pak vadí, že je obtěžuješ jako nějaký Jehovista, který podle sebe ví, co je pro ostatní to správné. Spíš tou nevyžádanou nevhodnou radou snižuješ sám sebe.
Můžeš napsat neutrálně: "Tak si to většina lidí zařídí podle sebe, a tak to má být." Tím bys sám sebe nesnižoval.
Alaja píše:
Rád podléháš dojmologii?
Také, jako ty, nepíšu o všem, co vím... Nikoho tu neučím, tak není třeba o tom psát... Ale kdo má oči, tak si ty kousky, co už jsem sem tam za ty roky utrousila, přečetl. Kdo si všímá i pamatuje...a má nějaké ty zkušenosti, tak už si něco z toho poskládal. Ale ty, jak už si mnozí všimli, se zajímáš jen a jen o sebe....takže na tvém dojmu ze mne mi tudíž pramálo záleží... ...ostatně, jak dáváš všem najevo, tak nikdo z těch, co tu píší, ti přece nesahá ani po tvé kotníčky...natož ke kolenům...
Eva Nada píše:
Ty armine buď provokuješ, záměrně, nebo poučuješ... To není přímé jednání...
armin píše:Alaja píše:
Rád podléháš dojmologii?
Také, jako ty, nepíšu o všem, co vím... Nikoho tu neučím, tak není třeba o tom psát... Ale kdo má oči, tak si ty kousky, co už jsem sem tam za ty roky utrousila, přečetl. Kdo si všímá i pamatuje...a má nějaké ty zkušenosti, tak už si něco z toho poskládal. Ale ty, jak už si mnozí všimli, se zajímáš jen a jen o sebe....takže na tvém dojmu ze mne mi tudíž pramálo záleží... ...ostatně, jak dáváš všem najevo, tak nikdo z těch, co tu píší, ti přece nesahá ani po tvé kotníčky...natož ke kolenům...
Dojmologii nepodléhám, ale dojmy mám. A píšu co mne zrovna napadne i jaký mám třeba dojem. Nic tím nesleduji ani se tím o nic nesnažím.
Ani se s nikým nepoměřuji.
Ale hodně lidí to na mně vidí - a co to tedy vidí, když to ve mně není? No asi soudí podle sebe, podobně jako já. Proto jsem takový optimista
Eva Nada píše:Jak si můžeš být tak jistý, že v tobě není demagogie, arogance, duchovní pýcha?????????????????????????????????????????????????????????
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků