Salmo1cz píše:U té Jany to bylo trochu jinak a vzniklo to po úmrtí její maminky.Prostě tam byla snaha se s tím nějak vyrovnat.
Což ale nemůže být návod obecný.
Jářek píše:Salmo1cz píše:Paní, která zařizuje pohřby se mi svěřila, že po úmrtí manžela musela k psychiatrovi.Já jsem se zeptal na důvod.Já jsem si s ním dál povídala.Prostě ta obranná reakce může být všelijaká.
Nicméně paní jsem uklidnil.Já si také povídám s kytkama a šnekama když pleju zahrádku, no a co mám se snad zout.
Jednou jsem na čundru viděl Salmo, nejsi ty Samuel, kouli.. nad smrky. Ale měsíček to nebyl. Co to bylo? Jasná velká koule.
A třeba mi i řekneš, když jsem se o vánocích v rodné vísce topil v řece pod ledem. Co mi podepřelo nohy??? Nebylo tam nic, jen asi dva metry.
Salmo1cz píše:Jářek píše:Salmo1cz píše:Paní, která zařizuje pohřby se mi svěřila, že po úmrtí manžela musela k psychiatrovi.Já jsem se zeptal na důvod.Já jsem si s ním dál povídala.Prostě ta obranná reakce může být všelijaká.
Nicméně paní jsem uklidnil.Já si také povídám s kytkama a šnekama když pleju zahrádku, no a co mám se snad zout.
Jednou jsem na čundru viděl Salmo, nejsi ty Samuel, kouli.. nad smrky. Ale měsíček to nebyl. Co to bylo? Jasná velká koule.
A třeba mi i řekneš, když jsem se o vánocích v rodné vísce topil v řece pod ledem. Co mi podepřelo nohy??? Nebylo tam nic, jen asi dva metry.
To já nevím.Tyhle věci se stávají.Na druhou stranu můj bratranec se pod ledem utopil a nic mu nohy nepodepřelo, bylo mu 7 let.
Eva Nada píše:Salmo1cz píše:U té Jany to bylo trochu jinak a vzniklo to po úmrtí její maminky.Prostě tam byla snaha se s tím nějak vyrovnat.
A kdy se to stalo dodovi?
Eva Nada píše:Salmo1cz píše:U té Jany to bylo trochu jinak a vzniklo to po úmrtí její maminky.Prostě tam byla snaha se s tím nějak vyrovnat.
Paradoxy píše:Eva Nada píše:Salmo1cz píše:U té Jany to bylo trochu jinak a vzniklo to po úmrtí její maminky.Prostě tam byla snaha se s tím nějak vyrovnat.
Stalo se mu to, když se stal fanatikem. A je přeci lepší mít svého vůdce, než myslet sám za sebe
Jářek píše:No je to "stav" mezi stavy (když to popsat). Pozoruješ všechna vnitřní hnutí, myšlenka, pocit, představa, vjem, vzpomínka, poznatek.... a takto je identifikuješ, třeba idea, jak meditovat - hle idea - a ona zmizí.. takto po chvíli z mysli zmizí všechny vnímatelné objekty (ani - ani) a pozornost už nemá, co identifikovat. Spočine...
Jářek píše:A tehdy, ten nejjemnější pocit, co vyvstane, je "já jsem" a provází ho velká radost, čistá síla, láska... ale ani to ještě není úplné, TO nezrozené, o čem se rády vedou ty hašteřivé diskuze...
Paradoxy píše:Eva Nada píše:Salmo1cz píše:U té Jany to bylo trochu jinak a vzniklo to po úmrtí její maminky.Prostě tam byla snaha se s tím nějak vyrovnat.
Stalo se mu to, když se stal fanatikem. A je přeci lepší mít svého vůdce, než myslet sám za sebe
Salmo1cz píše:Paní, která zařizuje pohřby se mi svěřila, že po úmrtí manžela musela k psychiatrovi.Já jsem se zeptal na důvod.Já jsem si s ním dál povídala.Prostě ta obranná reakce může být všelijaká.
honzam píše:Jářek píše:No je to "stav" mezi stavy (když to popsat). Pozoruješ všechna vnitřní hnutí, myšlenka, pocit, představa, vjem, vzpomínka, poznatek.... a takto je identifikuješ, třeba idea, jak meditovat - hle idea - a ona zmizí.. takto po chvíli z mysli zmizí všechny vnímatelné objekty (ani - ani) a pozornost už nemá, co identifikovat. Spočine...Jářek píše:A tehdy, ten nejjemnější pocit, co vyvstane, je "já jsem" a provází ho velká radost, čistá síla, láska... ale ani to ještě není úplné, TO nezrozené, o čem se rády vedou ty hašteřivé diskuze...
Takže je to stav, který učí Jana - otočit se zády ke světu a spočinout v Hakuna Matata.
Jářek píše:To vůbec ne, řek jsem že to ještě není celé. A nevím kdo se toho dotkl. A odevzdal i to "jsem".
Jářek píše:"jdu si pilovat nehty"
a k čemu to je dobrý?
Eva Nada píše:Dííky, to si určitě užiju, akorát s tím odpolednem je to všechno jinak.
Teď volal syn, přijedou s vnukem a pejsekem a že bychom mohli grilovat, tak honeeeeem aspoň ty nehty
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník