Trini píše: Plná pravda je, že jsi všechna těla.
Tohle je, Péťo, nádherné. Ale zase to není vyjádřené úplně.
Iluze oddělenosti je myšlenka, že jsi tohle tělo, tahle osoba a nejsi jiné tělo, jiná osoba. Tahle iluze mizí tím Zdeňkovým néti néti:
Se zmizením téhle iluze oddělenosti, které říkají Maharadžové džíva (individualita) a poznáním, že jsme nejvyšší Pravdou už přestaneme být žáky, protože je jasné, to, co říkáš, jsi všechna těla:
VŠE JE ILUZE:
"Nevědomost se nedá přirovnat k „osvícenému zření“. Nevědomost souvisí s fyzickým vnímáním (nahlížením). Slavné prohlášení „Sarvam Khalu Idam Brahma“ znamená „Všechny věci jsou Brahman“. Přátelé i nepřátelé jsou Brahman, takže vše dobré je Brahman, a vše špatné je také Brahman."
Takže ta Zdendova citace vede k uvědomění moudrosti, která říká:
"Jsem nic" (žádný tvar, žádné jméno, nic, co se dá vnímat smyslovým vnímáním, nic, co dokáže zobrazit mysl)
A to, co říkáš Ty, zase vede k uvědomění, že absolutně
všechno je Láska. S poznáním téhle nejvyšší pravdy už to není tak, že osobně vnímáme, která osoba lásku vyzařuje, projevuje, nějak se chová, ale je tady uvědomění, že každá bytost už láskou JE, nikoho nevyjímaje.
Tvá existence je pro toho, kdo poznává, kdo skutečně jsi - stejným štěstím, stejným blahem, stejnou láskou, stejnou radostí, jako vlastní existence. Neexistuje nic, co bys mohla udělat, aby se tohle mohlo změnit.
Je možné se tomuhle uvědomění otevřít, když je skutečně jasné, že nejvyšší Pravda (Láska, Bůh, Brahman, sat-čit-ánanda...) je vším, nebo uzavřít, když iluze oddělenosti uzavře srdce a věříme, že víme, kdo je láska, kdo není láska....Tohle je ta oddělující iluze (illusion of separation).

„Moudrost říká: Jsem nic. Láska říká: Jsem všechno. Mezi těmito dvěma proudí můj život.“